Home » Nekategorizirano  »  Župan Zlatko Komadina u posjetu Gradu Vrbovskom
Župan Zlatko Komadina u posjetu Gradu Vrbovskom

Župan Zlatko Komadina sa svojim je suradnicima, zamjenikom župana Petrom Mamulom, pročelnicama Sonjom Šišić, Editom Stilin , predstojnicom  Kabineta župana Erminom Duraj i ravnateljem ŽUC-a Robertom Maršanićem posjetio Vrbovsko. Župan Zlatko Komadina došao je na poziv gradonačelnika Dražena Mufića u čijoj je pratnji obišao jaslice Dječjeg vrtića Bambi, zgradu Doma zdravlja i obnovljen prostor kuće Bogoljuba Mancea.  Na radnom sastanku gradonačelnik i njegovi suradnici predstavili su aktualne gradske projekte te otvorili velik broj tema značajnih za svakodnevni  život građana Vrbovskog  na koje županija ima velik utjecaj.  Vrbovsko trenutno radi na preko 30 projekata. Gradonačelnik je posebno izdvojio izgradnju  Gradske knjižnice i dječjeg igrališta pokraj Jaslica te obnovu svlačionica NK Vrbovsko. Radi se o iznimno financijski zahtjevnim  kapitalnim projektima za čije financiranje se Grad Vrbovsko javlja na sve natječaje koje raspisuje država i Primorsko-goranska županija. Gradonačelnik je istaknuo kako je krenula i daleko bolja suradnja s Primorsko-goranskom županijom čemu u prilog idu i zaključci s tiskovne konferencije održane nakon sastanka u  kući Mance:

            Govoreći na konferenciji za novinare župan je istaknuo da je Vrbovsko specifična sredina u županiji i samim time ima i specifične potrebe. Kako je naglašeno, Vrbovsko je površinom jedan od najvećih gradova u Primorsko-goranskoj županiji s 3800 stanovnika i 65 naselja.

           „Gradonačelnik je ukazao na potrebu da se nakon matične škole, energetski obnovi i područna škola u Severinu te uredi zgrada Doma zdravlja. Što se tiče gerontodomaćica, razmotrit ćemo veće financiranje s naše strane jer država se, koja je pokrenula taj projekt, pomalo povukla i sada je u najvećoj mjeri teret na Gradu Vrbovskom“, rekao je župan.

          Posebno je naglasio želju svih gradonačelnika i načelnika za boljim prometnicama zbog čega je PGŽ udvostručila izdvajanja za ceste u Gorskom kotaru. Međutim, svjestan je da potrebe znaju premašiti mogućnosti. Što se tiče zakrpa na cestama, dogovorena je promjena tehnologije kako bi izdržale zimske uvjete i težinu kamiona koji njima prometuju. Govoreći o kulturi, župan je istaknuo sjajnu suradnju s Gradom na projektu Putovima Frankopana i mogućnost povećanja potpore za druge manifestacije, a najavio je i realizaciju projekta izgradnje sportske dvorane u Moravicama.  Čestitao je na obnovi objekta Kuće Mance gdje se kao rezultat ulaganja europskih sredstava zaposlilo dvoje mladih ljudi.

         Na pitanje novinara oko obnove cesta na području Vrbovskog gdje pretežno žive pripadnici srpske nacionalne manjine, naglašeno je da je jedini kriterij obnove važnost kvalitete prometnice. Dogovoreno je da i Županija i Grad dodatno povećaju izdvajanja za ceste u svojoj nadležnosti. Radi se, naime, o 120 kilometara nerazvrstanih cesta o kojima brine Vrbovsko, 60 kilometara županijskih cesta koje održava Županijska uprava za ceste i 53 kilometra državnih cesta.

        Uz gradonačelnika Dražena Mufića sastanku su prisustvovali suradnici:  Marina Tonković, pročelnica JUO, Tatjana Kušić, stručni suradnik u Uredu gradonačelnika, Marina Županić Komunalac Vrbovsko, Zdravko Paušić, direktor Voda Vrbovsko, Anton Burić, ravnatelj OŠ Ivana Gorana Kovačić, Borivoj Dokmanović, ravnatelj Željeznička tehnička škola Moravice, Gordana Vučinić, ravnateljica Gradske knjižnice I.G.Kovačića Vrbovsko, Đorđe Busić, zamjenik gradonačelnika iz redova srpske nacionalne manjine, Jasminka Mrvoš, ravnateljica DV Bambi i Nevenko Žagar, voditelj gradskog odsjeka za komunalni sustav.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)