Home » Udruga Umirovljenika  »  Vijest sa Izborne Skupštine UU „Vrbovsko-Lukovdol“
Vijest sa Izborne Skupštine UU „Vrbovsko-Lukovdol“
U povodu završne svečanosti jubilarnog  60. ovogodišnjeg Goranovog proljeća u Lukovdolu, rodnom mjestu pjesnika Ivana Gorana Kovačića, održan je susret umirovljenika čiji je organizator bila Udruga umirovljenika „Vrbovsko-Lukovdol“ a financijski su pomogli Primorsko-goranska županija i Grad Vrbovsko. Položen je vijenac i zapaljena svijeća na grobu pjesnika koji je bio hrvatski pjesnik, pripovjedač, esejist, prevoditelj, novinar, publicist i jedan od najpoznatijih hrvatskih pjesnika. Kao sudionik 2. svjetskog rata 12. srpnja 1943. godine život je izgubio  u starosti od samo 30 godina, nedaleko Foče u BIH. Kosti mu počivaju u amfiteatru rodnog Lukovdola uz spomenik, koji dominira okolinom nedaleko muzeja posvećenog životu i djelima ovog Goranina, kojem i umirovljenici Grada Vrbovskog posvećuju pažnju i poštovanje. Sudionici ovog Susreta, delegati, gosti i sudionici, sudjelovali su i  na sjednici Izborne skupštine UU „Vrbovsko-Lukovdol“ čiji je mandat završio davanjem razrješnice nakon što su usvojena Izvješća o radu, Financijsko izvješće za 2022.godinu te Izvješće Nadzornog odbora. Izvješće je podnio Stanislav Štajminger, predsjednik a nakon usvajanja Plana rada za naredno razdoblje u novi Izvršni odbor birani su za mandat od 2023. – 2027. godine:
  1. Za predsjednika Udruge - STANISLAV  ŠTAJMINGER
  2. Za dopredsjednika Udruge - BRANKA IVANKOVIĆ
  3. Za tajnika Udruge - JURAJ ŠRAGALJZa članove Izvršnog odbora biraju se  slijedeći članovi:
  1. Voditelj Podružnice Lukovdol - VIKTOR  ŽUTEG
  2. Voditelj Podružnice Vrbovsko - ELIO GEORGIU
  3. Voditelj Skupine rekreativaca - BORIS BARABA
  4. Voditeljica Skupine za rukotvorine - JAGA KRATOHVIL
  5. Voditeljica Skupine za radionice -  VILIM CINDRIĆ
  6. Voditelj mater.-financijskih poslova - TOMISLAV  KRATOFIL
Za članove NADZORNOG ODBORA  birani su slijedeći članovi: Stjepan Kranjčec za predsjednika, Branko Hajdin i Juraj Majetić za članove.

Za članove Povjerenstva za brigu o materijalnom položaju umirovljenika i starijih osoba  birani  su: Jasna Šragalj za voditeljicu, Aranka Jurašić, Ivanka Korša, Ankica Hajdin i Ivanka Kratofil za članove.

Za članove Povjerenstva za nabavku namirnica i zimnice birani su članovi: Mihael Torbić za predsjednika, Ivan Fabac, Ivica Jovanović,  Davorka Šepčić  i Anđelka Sušanj  za članove.

U raspravi na sjednici Skupšine sudjelovali su: Vilko Klobučar, uzvanik iz UU Brod Moravice,, Đurđa Petrović iz UU Moravice, Ilija Vignjević iz UU Gomirje, Jure Kramarić iz UU Severin na Kupi, Marija Jančan iz UU Grad Vrbovsko kao predstavnici susjednih Udruga umirovljenika pozdravljajući ovaj skup posvećen uspomeni na našeg Gorana a domaćinu zaželjeli zdravlje i dug život te veće mirovine.

Tekst i fotografije:  Juraj Šragalj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)