Home » Dječji vrtić  »  Stručno usavršavanje odgojitelja u novoizgrađenom prostoru jaslica u Vrbovskom
Stručno usavršavanje odgojitelja u novoizgrađenom prostoru jaslica u Vrbovskom

Jučer je u novim prostorima Dječjeg vrtića Bambi, prostoru novoizgrađenih jaslica održano 2. stručno usavršavanje, stvaranje profesionalne zajednice učenja odgojitelja predškolske djece i stručnih suradnika dječjih vrtića Gorskog kotara. Tema usavršavanja bila je „Profesionalna uloga odgojitelja“, a predavač je bila Haira Bublić, odgojitelj mentor – stručni suradnik Dječjeg vrtića Buba Mara Čabar.

Na stručnom usavršavanju sudjelovalo je preko 40 odgajatelja i stručnih suradnika svih pet ustanova za rani i predškolski odgoji i obrazovanje sa područja Gorskog kotara.

Podsjećamo, prošle godine u listopadu radnim sastankom ravnateljica DV Snješko - Ravna Gora, DV Buba Mara - Čabar, DV Hlojkica - Delnice, DV Bambi-Vrbovsko te DV Snježna pahulja - Fužine, održanim u Dječjem vrtiću “Snješko” u Ravnoj Gori počelo je tzv. umrežavanje samostalnih ustanova za rani i predškolski odgoj s područja Gorskog kotara. Jučerašnji skup nastavak je dogovorenog umrežavanja predškolskih ustanova sa područja Gorskog kotara kada su ravnateljice vrtića istaknule potrebu za stvaranjem profesionalne zajednice učenja te naglasile kako je svrha umrežavanja dječjih vrtića unapređivanje odgojno-obrazovnog rada i djelovanja te stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika, a sve u cilju stvaranja što kvalitetnijih uvjeta za cjelokupnu dobrobit djece i njihovih roditelja, korisnika usluga. Ovakvim povezivanjem praktičara poticat će se razmjena profesionalnih znanja i iskustava s ciljem zajedničkog učenja i razvoja što je iznimno bitno jer u današnje vrijeme djeca u ustanovama provode i do 10 sati dnevno pa je bitna kvaliteta djelovanja ljudi koji s djecom rade. Prvo stručno usavršavanje održano je prošle godine u listopadu u Dječjem vrtiću Buba Mara Čabar. Sljedeće stručno usavršavanje je u mjesecu veljači u Fužinama, pa u travnju u Delnicama. U ime Grada Vrbovskog, stručni skup je pozdravila Marina Tonković, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela istaknuvši važnost stalnog usavršavanja odgojitelja i stručnih suradnika.

Grad Vrbovsko

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)