Home » Potrošačica  »  Provedene radionice za mlade u Moravicama
Provedene radionice za mlade u Moravicama

U srijedu 01. lipnja u suradnji sa Željezničkom-tehničkom školom Moravice proveli smo treći tunus radionica za mlade. Radionice za mlade su provedene u sklopu projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj. Radionicu na temu predstavi se poslodavcu provela je koordinatorica projekta Ana Smoljak iz Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske. U sklopu radionice obradila je sljedeće teme: izrada molbe za posao, životopis i najčešća pitanja na razgovoru za posao. Cilj ove radionice bio je usvajanje temeljnih metoda i upoznavanje specifičnosti kod predstavljanja potencijalnom poslodavcu. Radionicu na temu samozapošljavanje provela je suradnica na projektu Anamarija Krišto iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača. Fokus ove radionice bio je osnažiti mlade osobe s naglaskom na važnost samoinicijative, volontiranja i osobnog angažmana i aktivnog informiranja. U sklopu radionice mladi su u grupama radili poslovni plan te iznosili svoje ideje kako unaprijediti proizvode koje svakodnevno koristimo, a koji imaju neku manu. Bilo je vrlo zanimljivo saslušati njihove interesantne ideje te možemo reći da se prepoznaje već sad potencijal kod pojedinaca i volja i želja za napretkom.

Radionicu na temu cjeloživotno učenje provela je suradnica na projektu Martina Škorić iz Udruge za pravnu pomoć. U današnje doba nužno je cjeloživotno učenje kako bi bili konkurentniji i jačali samopouzdanje. Konstantnim radom na sebi i učenjem i usvajanjem novih znanja i vještina napreduje i pojedinac i zajednica. Vjerujemo da smo ovom obrađenom tematikom osnažili i informirali mlade za budući izlazak na tržište rada kako bi se što bolje predstavili budućem poslodavcu, bili konkurentni na
tržištu, cijenili svoje znanje i vještine i radili na njima te se eventualno upustili u poduzetničke vode i ostvarili svoje planove i ideje na dobrobit pojednica i zajednice. Zahvaljujemo se Željezničko-tehničkoj školi Moravice na susretljivosti i jako lijepom gostoprimstvu.

Ukupna vrijednost projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj iznosi 490.831,40 HRK. Projekt financira Europska unija kroz Europski socijalni fond. Projekt financira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.  Projekt provodi Društvo Potrošačica s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i Centrom za edukaciju i informiranje potrošača. 


Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva Potrošačica.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)