Home » Nekategorizirano  »  Olujno nevrijeme zahvatilo Vrbovsko
Olujno nevrijeme zahvatilo Vrbovsko

Dana 22. i 23. srpnja 2023.g. olujno nevrijeme zahvatilo je Grad Vrbovsko, u najvećoj mjeri područje Mjesnog odbora Moravice gdje je padala tuča veličine teniskih loptica. Ista je prouzrokovala materijalnu štetu na krovovima kuća, vozilima , prometnicama i usjevima. Na teren su izašli pripadnici Vatrogasne zajednice Grada Vrbovskog ( DVD Vrbovsko, Moravice, Lukovdol, Jablan , Severin na Kupi i Veliki Jadrč). Formiraju 5 sektora, saniraju obiteljske domove i raščišćavaju prometnice uklanjanjem srušenih stabala. Interventni prioritet bila je sanacija krovova kao bi se spriječilo prokišnjavanje te omogućila sigurnost građana.

U intervencijama su sudjelovala 32 vatrogasca VZG Vrbovskog sa 7 vozila. Odrađene su 34 intervencije te utrošeno ukupno 198 sati rada na terenu.

Sve intervencije su koordinirane sa stručnim službama Grada Vrbovskog, teren je obišao i gradonačelnik Dražen Mufić kao i vatrogasnim operativnim centrom Rijeka (ŽVOC ), te državnim operativnim centrom (DVOC). Pomoć dodatnih snaga s županijske razine nije bila potrebna.

Pozivaju se građani kojima je nevrjeme počinilo veću materijalnu štetu da istu prijave Gradu Vrbovskom, kako bi službeno povjerenstvo izvršilo uvid na terenu, te ukoliko bi se stvorili uvjeti za proglašenje prirodne nepogode zahtjev uputilo Primorsko-goranskoj županiji.

Prijavu štete od prirodne nepogode uputiti na:

GRADSKO POVJERENSTVO GRADA VRBOVSKOG

Ulica hrvatskih branitelja 1

51326 Vrbovsko

info@vrbovsko.hr

 

INFORMACIJE

Odsijek za komunalni sustav:

Igor Ivanišević 099 2875 119

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)