Home » Sport  »  Održano 24. županijsko sportsko natjecanje UDVDR PGŽ
Održano 24. županijsko sportsko natjecanje UDVDR PGŽ

U subotu 28. svibnja 2022. godine  u organizaciji UDVDR PGŽ u Gradu Vrbovskom održano je 24. županijsko sportsko natjecanje veterana na kojem je sudjelovalo 18 ogranaka i to iz Baške, Delnica, Crikvenice, Jelenja, Kostrene, Kraljevice, Malog Lošinja, Matulja, Mrkoplja, Novog Vinodolskog, Omišlja, Opatije, Općine vinodolske, Raba, Ravne gore, Rijeke, podružnica Klub 3. maj i domaćini iz Vrbovskog  sa preko 700 sudionika. Natjecanje je bilo u 10 sportova i to mali nogomet, streljaštvo, potezanje konopa, kuglanje, boćanje, pikado, kartanje, šah, stolni tenis i tenis.

Nazočnima se u ime UDVDR ogranka Vrbovsko obratio predsjednik Alen Glad potom predsjednik UDVDR PGŽ Ivan Bogdanić, predstavnik PGŽ Zlatko Mihelec, župnik župe Sv. Ivana Nepomuka don Hrvoje Poljak te gradonačelnik Grada Vrbovskog Dražen Mufić koji je ujedno i službeno otvorio 24. županijsko sportsko natjecanje UDVDR PGŽ u Vrbovskom. 

Polaganju vijenca sudjelovali su brojni uzvanici u sklopu čega je i odana počast hrvatskim braniteljima uoči Dana državnosti. Tako su uz gradonačelnika Dražena Mufića i predsjednicu Gradskog vijeća Jasnu Božić vijenac položili i svijeće zapalili predstavnici PP Vrbovsko, predstavnici HVIDRE Gorski kotar, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, obitelji poginulih hrvatskih branitelja i ostali.

            Sportske igre održale su se pod pokroviteljstvom Grada Vrbovskog, Primorsko-goranske županije, a doprinos su dale i pojedine tvrtke i obrtnici.

            Po ukupnom broju bodova ogranci su rangirani:

  1. mjesto UDVDR Ogranak Kostrena
  2. mjesto UDVDR Ogranak Vrbovsko
  3. mjesto UDVDR Ogranak Jelenje

Domaćin UDVDR Ogranak Vrbovsko dobio je pehar još za 3. mjesto u kuglanju, 3. mjesto u marijašu, 2. mjesto u povlačenju konopa, te pehar za najboljeg kuglaša pojedinca.