Home » Manifestacije

gORANOVO PROLJEĆE

Jedna od najznačajnijih pjesničkih manifestacija, utemeljena 1964. godine u spomen našeg pjesnika Ivana Gorana Kovačića. Goranovo proljeće obilježava se svake godine na dan pjesnikova rođenja, 21. ožujka u Lukovdolu. U sklopu Goranovog proljeća dodjeljuju se nagrade; Goranov vijenac, Goran za mlade pjesnike i nagrada za mlade pjesnike iz kategorije osnovnih i srednjih škola RH. Goranov vijenac dodjeljuje se za cjelokupan pjesnički opus i izniman doprinos hrvatskom pjesništvu i predstavlja jedno od najznačajnijih hrvatskih pjesničkih priznanja. Nagrada Goran za mlade pjesnike dodjeljuje se za najbolji rukopis autora do tridesete godine života, koji prethodno nije objavio pjesničku knjigu. Nagradu za mlade pjesnike iz kategorije osnovnih i srednjih škola osvajaju po tri učenika iz OŠ i tri iz SŠ i oni imaju priliku sudjelovati na pjesničkim radionicama pod stručnim vodstvom. Goranovim proljećem veličamo spomen na Ivana Gorana Kovačića, njegov opus i značaj za lokalnu zajednicu. 

Goranovo proljeće


Goranovo proljeće


IMG_20220321_114904_resized_20220321_041813900


bundevijada

Etno-gastronomska manifestacija u čijem središtu pozornosti je bundeva.  Kroz Bundevijadu možete  upoznati običaje Gorskoga kotara ali i razgledati mnoge štandove eko-izlagača, uživati u kulturnom programu i brojnim natjecanjima a naravno i kušati raznovrsne specijalitete. Bundevijada okuplja izlagače zdrave hrane, ručnih radova ali i bogatu ugostiteljsku ponudu popraćenu zabavom. Kako je u središtu pozornosti bundeva, posjetitelji mogu uživati u kupnji bundeva, bučinog ulja, marmelada od bundeve i svih ostalih proizvoda ali i natjecanju za najmanju, najinteresantniju i najtežu bundevu. Održava se svake godine u listopadu a do sada se održavala na više lokacija; Sportska dvorana Vrbovsko, Izletište Kamačnik, Gradska tržnica Vrbovsko. 


BundevijadaMartinje

Blagdan Sv. Martina, zaštitnika vinara i vinograda slavi se i u Vrbovskom, 11.11. Martinje je ujedno i najveći sajmeni dan u Vrbovskom kojeg svi stanovnici s veseljem iščekuju. Možete kupiti različite kućanske potrepštine, pečenku, kotlovinu ali i uživati u vinu. 


Martinje


Martinje