Home » Nekategorizirano  »  Eko akcija “Očistimo svoj grad”
Eko akcija “Očistimo svoj grad”

Dana 04. lipnja  2022.godine  u organizaciji Grada Vrbovskog održana je velika eko akcija čišćenja i uređenja svih centara Mjesnih odbora na području Grada, uređenja okoliša nogometnih i dječjih igrališta , vatrogasnih domova , okoliša vjerskih objekata i mjesnih groblja, osnovne  i područnih škola te  vrtića,  a izvučen je i uklonjen odbačeni krupni otpad koji se nalazio unutar naselja, šumskih predjela i lovišta . Izvršena je košnja pojasa uz cestu, okopavanje cvijeća te bojanje klupa, stupova i  zaštitnih ograda . Grad Vrbovsko je na 14 lokacija postavio kontejnere za krupni glomazni otpad te osigurao gorivo za košnju trimerima i kosilicama svakom Mjesnom odboru  dok je poduzeće  Komunalac d.o.o. Vrbovsko u akciji sudjelovalo radnim strojevima - 2 JCB stroja, kamionom i traktorom s bočnim malčerom.

Akcija je okupila 240 građana - članova Mjesnih odbora, djelatnika gradskih službi i ustanova,  DVD-a Vatrogasne zajednice Grada Vrbovskog, djelatnika HŠ-Šumarije Vrbovsko, Lovačkih udruga i Nogometnih klubova s područja Grada, PD „Rudač“ Moravice, Dječjeg vrtića „Bambi“ i roditelja djece koja pohađaju vrtić  kao i mještana koji su dobrovoljno pristupili akciji.

Akcija  „Očistimo svoj grad“ provodi se više uzastopnih godina, a njezin cilj je urednije i  čišće Vrbovsko kao i edukacija svih mještana, a  posebno onih najmlađih o važnosti  očuvanja okoliša i odgovornog gospodarenja otpadom. Višegodišnji rezultat ogleda se u  očišćenim divljim deponijima te vrlo mala količina glomaznog otpada odbačenog u prirodu, stoga će Grad s ovakvim i sličnim programima nastaviti i u budućnosti.

Jedan od takvih ekoloških programa  je i akcija Volim Hrvatsku – Volim Vrbovsko,  Birajmo najljepšu kuću s okućnicom u koju pozivamo da se uključi što više mještana, ustanova i poduzeća. Njegovanjem vlastitog okoliša i radnog prostora podižemo standard i kvalitetu života svih žitelja Vrbovskog, pokazujemo gostoprimstvo posjetiocima, turistima i poslovnim partnerima te utječemo na svijet djece i mladeži o važnosti okoliša. Prijave za sudjelovanje u akciji otvorene su do 15.07.2022.g., a više informacija nalazi se na službenim web stranicama Grada Vrbovskog.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)